top of page

Wereld Psoriasis Dag

"Mensen lopen met een grote boog om me heen"

In het kader van de Wereld Psoriasis Dag ben ik door RTL nieuws gevraagd om enige achtergrond informatie te geven over deze chronische huidziekte.


Psoriasis beïnvloedt het leven van de patiënt 24 uur per dag én dus ook op het werk! Daarnaast beïnvloedt de stress die werk met zich mee kan brengen in zeer sterke mate de ernst van de psoriasis. Het praten over de aandoening kan voor de persoon in kwestie helpen om minder stress te ervaren, maar de werkomgeving lijkt hiervoor niet altijd de meest geschikte omgeving. Wat is het effect van werkomstandigheden? Wat doet een jetlag of ploegendiensten met het huidbeeld? Wat is het effect van beschermende werkkleding dat vaak niet erg soepel aanvoelt?


SkinTwin helpt psoriasis patiënten door hun huidbeeld zeer nauwgezet in kaart te brengen. De patiënt ontvangt op maat uitleg over mogelijke opties qua behandeling. Maar ook advies waar op gelet moet worden ten aanzien van de werkzaamheden. Met behulp van een persoonlijk SkinTwin rapport kan de patiënt goed voorbereid naar de behandeld arts (huisarts en/of medisch specialist) en bedrijfsarts.


Klik op onderstaande afbeelding of deze link om naar het online document te gaan.

 0 opmerkingen

Comments


bottom of page